Stichting Airborne Herdenkingen

Airborne Commemorations Foundation


The Battle of Arnhem, a bridge to the future
Airborne herdenking Oosterbeek

Op de Airborne begraafplaats – CWGC Arnhem Oosterbeek Oorlog Begraafplaats – in Oosterbeek liggen meer dan 1.750 geallieerde militairen begraven, die gesneuveld zijn tijdens de Slag om Arnhem.

Op de eerste zondag na of op 17 september worden zij tijdens de Airborne Memorial Service met groot eerbetoon herdacht in het bijzijn van veteranen, hun familie en duizenden geïnteresseerden. Traditioneel leggen ‘bloemenkinderen’ – schoolkinderen uit de gemeente Renkum en omliggende gemeenten – bloemen bij de graven tijdens deze herdenking.

Bij elk graf is een zerk van witte natuursteen geplaatst. Op het ereveld staat een uit Portland-natuursteen vervaardigd ‘Cross of Sacrifice’, waarop een bronzen zwaard is bevestigd. Op de voorgrond van de begraafplaats staat ‘De steen van herinnering’. De inrichting van Britse erevelden is uniform in alle 140 landen waar de Commonwealth War Graves Commission verantwoordelijk is voor het onderhoud van de oorlogsgraven.

Plaats: Oosterbeek

Locatie: CWGC Arnhem Oosterbeek Oorlog Begraafplaats

Datum: 22 september 2024

 Aanvang: 11.00 uur

Informatie: info@prafc.nl

Website: www.airbornemmemorialservice.nl

Tel.: 026 33 41 340

 

Voor, na en tijdens deze dienst zijn de volgende huisregels van toepassing:

GEDRAGSREGELS

De Airborne Memorial Service  is een officiële herdenkingsplechtigheid waarbij bezoekers wordt gevraagd:

  • zich op een passende en respectvolle manier te gedragen;
  • niet te roken;
  • mobiele telefoons en andere apparaten op ‘stil’ te zetten;
  • alcoholische dranken en eten niet is toegestaan;
  • huisdieren, uitgezonderd hulphonden zijn niet toegestaan;
  • aanwijzingen en richtlijnen van de organisatie op te volgen.

RE-ENACTMENT

Als re-enactor draag je het uniform van de geallieerden uit de Tweede Wereldoorlog. Ga met respect met dit uniform om en probeer te allen tijde, de nadruk het respect en eer te geven aan hen die dit uniform droegen en rekening te houden met de impact die dit kan hebben op anderen..

Het is tijdens deze herdenkingsdienst niet toegestaan:

  • de begraafplaats te betreden in compleet historisch gevechtstenue, zoals helmen, munitietassen etc.
  • om (historische) wapens, inclusief blanke wapens (messen), zwaarden, degens, sabels, bajonetten en wapenstokken te dragen (uitgezonderd participerende militairen);
  • om historische Duitse uniformen en/of symbolen van fascistische en nationaalsocialistische bewegingen zoals bijvoorbeeld de NSB en NSDAP te dragen;
  • om op de re-enactment uniformen onderscheidingstekens te dragen, in welke uitvoering dan ook,  uit respect voor  gesneuvelden, nabestaanden en familieleden en veteranen (jong en oud)

All rights reserved! ©

You cannot right-click content of this page.