Airborne herdenking Arnhem

Tijdens deze Airborne herdenkingsceremonie op het Airborneplein in Arnhem met een internationaal karakter, worden alle geallieerden herdacht, die gesneuveld zijn bij hun pogingen om de brug over de Rijn (de John Frost brug) te veroveren en te behouden in de periode 17 – 26 september 1944.

De ceremonie wordt vooraf gegaan door de ‘March over the Bridge’ waarbij massed Pipes en Drums Market Garden en vaandeldragers marcheren over de John Frost brug. (NB: voor 2020 geannuleerd)

De herdenkingsceremonie wordt tegenwoordig gevolgd door een multimedia spektakel ‘Bridge to Liberation Experience’ op de John Frostbrug, te volgen vanaf de Rijnkade. (NB: voor 2020 geannuleerd; dit jaar te beleven via ‘screen experience’ via livestream op vrijdag 18 september om 20:30 via Omroep Gelderland en www.bridgetoliberation.nl )

Het ‘Airborne-monument’ in Arnhem is een door oorlog beschadigde zuil van het voormalig Paleis van Justitie en staat op de lijst van Nationale Monumenten. De zuil is geplaatst op een voetstuk. De tekst op de zuil luidt: ’17 SEPTEMBER 1944′.

Plaats: Arnhem

Locatie: Airborneplein

Datum: 18 september 2020

 

Informatie: www.arnhem.nl

Tel.: 026 3774611

All rights reserved! ©

You cannot right-click content of this page.