Britse onderscheiding Jaap van Genderen

Hare Majesteit Koningin Elizabeth II heeft de heer J. van Genderen uit Renkum op 25 januari 2019 benoemd tot Honorary Member of the Most Excellent Order of the British Empire (MBE).

De onderscheiding is door haar verleend aan de heer van Genderen voor de toegewijde aandacht die hij als mede organisator gedurende vele jaren geeft aan de jaarlijkse Airborne Memorial Service op de Britse militaire begraafplaats te Oosterbeek, ter nagedachtenis aan de geallieerde soldaten die gesneuveld zijn tijdens operatie Market Garden september 1944.

Vrijwilliger

De onderscheiding is hem in de residentie in Den Haag uitgereikt door de Britse Ambassadeur zijne excellentie Mr. Peter Wilson CMG.

Jaap van Genderen (31.03.1966) is 26 jaar vrijwilliger bij het Airborne Forces Security Fund de organisatie die de jaarlijkse Airborne herdenkingsdienst op de Arnhem-Oosterbeek War Cemetery organiseert. De laatste 16 jaar is hij mede organisator waarbij hij zich in alle bescheidenheid, zonder enige pretentie en onbaatzuchtig inzet bij het organiseren van de herdenkingsdienst die voor vele mensen zoals nabestaanden en Arnhem Veteranen over de hele wereld van zeer grote betekenis is.

In 2018 werd Jaap van Genderen voor o.a. zijn vrijwilligerswerk voor de Airborne Memorial Service benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

© 2017-2020 Stichting Airborne Herdenkingen